Spelhöst

Semestern är slut och det är tillbaka till jobbet igen. Som tur är har man ju en hel del att se fram emot i höst. Många spännande spelreleaser att längta efter till exempel.

Den största händelsen för min del på spelfronten kommer förmodligen att vara Nintendos release av sitt Mini-NES. Nu får man chansen att spela de gamla 8-bitars klassikerna hemma på sin platt-tv. Spelen kommer ha uppdaterad grafik för att passa det större och mer högupplösta format på dagens tv-apparater. Handkontrollen kommer dock vara identisk med originalversionen(!)

Själva konsolen kommer att en mindre kopia av originalet, med mindre behov av uppställningsplats och lätt att ta med. Den stora nackdelen med nyversionen är att man inte kommer kunna ansluta sina gamla originalkassetter till den. Faktum är att du varken kan ansluta eller ladda ner nya spel till den. De 30 spel som finns inbyggda är de som är tillgängliga, thats it. Den goda nyheten är att de är 30 jäkligt bra spel vi snackar om, de är de allra flesta av de klassiker man hade kunnat önska sig. Jag saknar bara några få spel som till exempel Duck Hunt och  Metroid III. Självklart kommer alla delar av spelklasikerna Zelda och Super Mario finnas med där. Den 11 november är det dags, jag kommer i alla fall ställa mig i kö redan nu så att jag säkrar mitt exemplar på releasedagen.

Något jag vet att jag kommer ägna mycket tid åt i höst är att spela No Mans Sky, spelet har precis släppts och jag har ännu inte riktigt kommit igång, men att döma av nätets reaktioner på spelet så är detta något jag kommer att lägga mycket fokus på. Spelet innehåller ett nästan helt oändligt universum att utforska. Denna science fiction-värld är självgenererande och kan skapa mijarder planeter utifrån ett stort antal på förhand satta parametrar. Om man gillar friheten och oändliga valmöjligheter i spel som GTA som kommer man att älska No Mans Sky. Jag kan inte vänta på att fördjupa mig i vad detta universum har att erbjuda.